11 Ocak 2011

Emenike'ye Sahip Çık

Bener Onar yazdı bugün blogunda. Paylaşıyorum... Zamanında Bebek'te kebapçı açtırmayacağız diye yırtınıp şimdi lahmacuncu sponsorluğunda program yapan Okan Bayülgen çıksın özür dilesin o ekranda! Kebap da bizimdir, lahmacun da, Emenike de!..

"Ceyhun Yılmaz, Okan Bayülgen’in programına konuk olmuş. Ekranda Ceyhun Y’nin Kardemir Karabüksporlu Emenike’yi konuk ettiği programın görüntüleri. Tam o sırada Okan B. son dönemde klasikleşen küstahlıklarından birini yapıyor: “Bu nedir hocam? Tekneyle gelen arkadaşlardan mı?”

18 yorum:

Anoz dedi ki...

Kesinlikle katilmiyorum. Türk futbolunda irkciligin önde gideni yapilan yerlerde (Nonda, hayat var onda, ücüncü köprü, Fener zenci sever, vs.) yapilirken neredesiniz? Okan Bayülgen espiri yaptiginda mi ayaklaniyorsunuz neden dedi diye, özür dilesin diye? Rijkaard'a irkcilik yapanlar kac kere yazildi? Okan Bayülgeni elestirmek okadar kolay olmamali!

Alkan Gültekin dedi ki...

Kuzey Amerikalı ırkçıların, Güney Amerikalı göçmenler için kullandıkları "fresh off the boat" deyişine gönderme yapmaya çalışmış. Ama olmamış.

orkun dedi ki...

Anarşist? Okan Bayülgen? Hey gidi hey be...

Yancı Pele dedi ki...

Kendi içinizdekileri temizlediniz, sıra Okan Bayülgen'e mi geldi. Hanginiz ne tepki verdi Barış Kuyucu denen adama?

Bir tarafta fanatik duygularıyla ırkçılığın dibine vuran spor müdürü, öteki tarafta yersiz bir espri ile yaptığı binlerce gafa bir yenisini ekleyen şovmen..

Evet bu durumda tepkiyi Okan Bayülgen'e vermemiz gerekiyor sanırım.

stfud dedi ki...

okan bayülgen'in o ne derse inanan, osuruğuna gülen, ona deha gözüyle bakanlardan birisi gelip okan bayülgen'i savunabiliyor ya ne diyeyim ben bu ülkeye?sanki bayülgen müthiş biriymiş, sanata müthiş katkıda bulunmuş biriymişçesine "okan bayülgen'i eleştirmek bu kadar kolay olmamalı" denmiş.gidip makinalardan birini izleyin siz hala..

şükrü dedi ki...

barış kuyucu kimdir okan bayülgen kimdir ? barış kuyucu twitter hesabında kendi kişisel zayıflığını insanlıktan anladığını dışa vurmuştur.içimizde barış kuyuculardan düzinelerce var zaten.nasıl tepki gösterilir bu adama.işten mi çıkartılsın ?
okan bayülgen sanattan toplumdan laf açan.programında küstahça istediğini istediği gibi eleştirip dalgasını geçen.'ama mühim şeyler OLDUKTAN SONRA' gözlüğünü takıp süslü cümleler kuran birilerini suçlayan bir insandır.topluma malolma gibi bir yönü vardır.bu yüzden okan bayülgen programında gösterdiği bu küstahlıktan dolayı hiçbirşey olmamış gibi davranamaz.
tribünde yapılan ırkçılıkla twitterda yapılan ırkçılıkla bu bir değildir.kitlelere hitap eden-bir medya patronu sayılan bir insan bu tarz söylemlere giremez.ırkçıdır değildir demiyorum.ama ağzından çıkanlar o yöndedir ve aşağılamasa da kendiyle denk görmediği bellidir.bu işin göndermesi falan olmaz.

anlatabildim umarım.

şükrü dedi ki...

ayrıca okan bayülgen için anarşist demek tarih boyunca belli şeyler üzerine ciddi mücadeleler vermiş birçok anarşistin kemiklerini sızlatır.kusura bakma bülent abi fazla futbol dışı oldu ama.konuda biraz öyle.

aydın dedi ki...

Emenike futbolcu, bu site de futbol sitesi olmasaydı bir çift lafım olurdu.
Afrikalılar üzerinden ''nereye gidiyoruk? Yoksa biz ırkçı mı olduk? Durdurun inecek var!'' tepkilerini verenler dünyanın en büyük kara komedisi olsa gerek.
Ülkede azınlık bırakmayan, tümünü kovalayan, nüfusu fazla diye kovamadığıyla da 30 yıldır ülkeyi batırma pahasına kanlı kanlı didişen bir ülkenin Afrikalılara hassasiyeti de bambaşkaymış ahahah.

ahmet dedi ki...

bunu baris kuyucu yaptiginda nerdeydiniz?

outlaw dedi ki...

konu hakkinda bir yazi da ben yazdim:

http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2011/01/seni-sectim-kompela.html

Trofolo dedi ki...

"Okan Bayülgeni elestirmek okadar kolay olmamali!"

Müthiş!

Osman dedi ki...

okan bayülgen'de siyahilere karsi bir sevmemezlik var. yillar önce hande yener'in siyahi bir oyuncuyla cektigi klibiyle dalga gecmisti, "araba varmis" diye... cok ayip. türk futbol severleri tepkilerini göstermeli.

ozdal aydemir dedi ki...

ırkçılık arıyorsanız ispanya, italya liginde yapılanlara bakın.. Show programında şuursuzca edilmiş iki kelimeye takılmayın..

EZLN dedi ki...

Renk Irkicligi yapilmadigi kalmisti zaten...halbuki Okan Bayülgen Türkiye'yi kurtaranlardan biriydi degil mi?

Tepeden bakan "halkci, halk adami" tabirine uyan biri Okan Bayülgen.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Mukayeseli magduriyet: Iflah olmaz hastaligimiz.

"O yanlis ama bu daha yanlis!"

Hayir arkadasim, yanlis yanlistir. Bugun Okan Bayulgen gaf yaptiginda onu kinamazsan, hos gorursen; yarin baska biri gaf yapar onu hosgorursun, sonra butun ulke gaf yapar (@aydin +1) farkina varmazsin.

Okan Bayulgen cikacak, pasa pasa ozrunu dileyecek. Isterse BM Iyi Niyet Elcisi olsun, gaf yapan ozrunu diler. Nokta.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

saat sabah 6 civari; oturdum okudum yazinin devamini dusundum de. 1 saat ugrasip kendi fotolarimdan bir tanesini zamaninda yapilmis stand-up speak-up temasiyla birlestirdim. Bu da benim elimden gelendir.

http://img607.imageshack.us/img607/4601/ersoystandupspeakup.jpg

murcasa dedi ki...

Emenike'e değil Emenike'ye olmalı Bülent Abi.

Forza dedi ki...

Ayni programda bu gaftan 10 saniye once veya sonra "Bu programin seviyesini bu kadar dusurmeyin, Emanuel esprileri yapmayin" diyen adamin bu sekilde sacmalama luksu olamaz. Fener zenci sever, ucuncu kopru vb. pozitif ayrimciliktir. Sapla samani karistirmayin. Okan Bayulgen ozur dilesin dilemesin benim umrumda degil. Insanlar gercekleri ve dogrulari gorsun yeter.