29 Ocak 2011

Camp Nou'nun Zemini

20 milyon fiberi futbol sahasında doğal çimle harmanlıyorlar. Zemin üç kata daha dayanıklı oluyor. Emirates, Wembley ve City of Manchester, Villa Park ve Anfield'da kullanılıyor İngiltere'de. İspanya'da da Santiago Bernabeu'da da var. Grassmaster hakkında Flying Dutchman blogda detaylı bilgi var. Bu uygulamayı yapmaya karar veren son kulüp Barcelona. Camp Nou'da bu yaz suni çim ve doğal çimle yeni bir zemin yapacaklar. Maliyeti 300 bin Euro. Bizim kulüpler de keşfeder inşallah...

6 yorum:

Ace Ace dedi ki...

O zaman ufak bir hayal kuralım.

Gelecek sene, yaz aylarında sahasına bu uygulamayı yapan Galatasaray kendi sahasında çıktığı ilk maçta Xspor ile 1-1 berabere kalıyor. Çıkan yaygarayı düşünebiliyor musunuz? Cem Yılmaz'ın "Stad oynatıyor abi" esprisi yerini "Saha oynatmıyor abi" alacaktır.

TA dedi ki...

arsenalin çimleri diğerlerine hiç benzemiyor.halı gibi.

AiiP dedi ki...

ahh ahh yıllar once aklıma gelmişti biliyordum birgun trend olacağını ..

eren kıyak dedi ki...

Sistem güzel bu sisteme Arsenal yanılmıyorsam 2006 da Emirates tamamlandığında geçti. Ama Emirates'in çimleri Highbury gibi asla olamaz :)

unknown dedi ki...

Herşeyi geriden takip ettiklerinden dolayı daha bu uygulamanın ülkemizde yapılmasına 5 sene var diyorum

bucho dedi ki...

Ocak 2010 yılında Fenerbahçe SGL concept ile atılım yapmıştı stad çimleri bakım onarım yapan bir şirket. Postta bahsettiğiniz takımlar da bu şirket ile çalışıyor.Örneğin Arsenal 2005 yılında geçmiş bu sisteme Fnerbahçe 2010 yeni sistem için de unknown dediği gibi beş yıl bekleyebiliriz.