5 Eylül 2009

Edu

Profesyonel futbolda vefayı pek de sorgulamamak lazım. Sakatlığı uzun sürecek futbolcuyu kadroda tutmamak, hele bir de yabancı kontenjanın olduğu bir ülkede neredeyse mecburiyet. Bu yüzden Fenerbahçe'nin Edu ile yollarını ayırması normal. Tabii asıl sebep buysa. Futbol takımında barınabilmek için sahadaki performans yeterli değil. Edu'nun saha dışındaki diyaloglarının sonunu hazırladığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe'de sol stoper oynamak zor. Bunu defalarca yazdım. Roberto Carlos'un oyun disiplini sol stoper oynayana büyük yük bindiriyor. Onun boş bıraktığı alanı süpürmek için kademeye giden adamın vay haline. Edu da bundan çok çekti. En kestirme örneği CSKA Moskova deplasmanıdır. Bilica'dan kötü oyuncu mu Edu? Değil. Giden Yasin de Bekir'den kötü değildi sonuçta. Neyse giden gitmiş, onu geçen sezon bonservis ödeyerek almayı planlayan Real Betis de dört ayak üstüne düşmüş. Gel bizde oyna diyorlar.

21 yorum:

Arkhe dedi ki...

http://stereocipolla.blogspot.com/2009/08/edu-dracena.html

Unknown dedi ki...

ya arkadaslar ben aceto sitesinden bi galatasaray bloguna ulastım hasan sasın resmi vardi ve bundan sonra sende herkes gıbısın yazısı.bu blogun ısmını unuttum burdaki baglantıyıda bulamıyorm yardımcı olurmusunuz?

tamchee dedi ki...

Gider ve 10 numarada oynar..!!
Yolu açık olsun..!!

Schumy dedi ki...

Devre arasına kadar beklemez Edu. Gider Brezilya' ya, Lincoln' le kapışırlar.

Ortega dedi ki...

Fenerbahçe'den gidenlerin toplanma yeri olur mu Betis? :)

Chevic dedi ki...

@selçuk

http://pesindeyiz.blogspot.com/

Major dedi ki...

edu kötü oyuncudur. yaptığı hatalar roberto carlos'a bağlanmasın lütfen şimdide. cska deplasmanında kısa düşen geri pasının yaptırdığı penaltının carlos'la ne alakası var?

Unknown dedi ki...

chevic eyvallah dostum

Joseph dedi ki...

@Kaan Özaydın

Futbolda kimse hata yapmazsa Messi dışında kimse gol atamaz.

Edu, Lugano'dan bile daha iyi bir stoperdir.Lugano'nun bu kadar sevilmesinin en önemli sebebi bitmeyen hırsıdır.

dogan pamuk dedi ki...

bir gs li olarak söylüyorum edu bence lugano dan daha iyiydi. kendi kalesine gol atmayı kimse istemez. ama edu nun kendi kalesine vurduğu yan toplara lugano dokunamaz bile.
lugano şeytan gibi. bir şekilde kendini ön plana atıyor. edu efendiliğinden ve roberto carlos tan kaybetti dediğin gibi abi.
dikine gelen toplar hariç lugano nun edu dan üstün bir yanı. bu yıl yan toplarda görürüz edu suz lugano yu.

Major dedi ki...

@ Joseph

Edu, Lugano'dan iyi stoper mi?

Hani böyle bir laf atmadan bari neye dayanarak bunu söylediğini açıkla. Bütün Fenerbahçeliler salaktı heralde Edu'ya bu kadar söverken, kimse göremedi adamda ki yeteneği bir sen gördün heralde.

@ dogan pamuk

Edu efendiliğinden ve Roberto Carlos'dan falan kaybetmedi, yaptığu hatalar ve kendi kalesine attığı sayısız golden kaybetti.

Son olarak keşke Luciano hiç sakatlanmasaydı da bizde Edu'yu izlemek zorunda kalmasaydık.

Griffith dedi ki...

yemeyenin malını yerler.

Griffith dedi ki...

Edu'nun kendi kalesine attığı goller o kadar çok ısıtılıp önümüze sürüldü ki yaptığı iyi işler çoğu zaman gölgelendi.İnsanlar kalitesini farkedemediler.Luciano'nun çok sevilmesinin sebebi sık sık öne çıkıp gol aramasıydı.Ama Daum'un çalıştırdığı,hücumu seven bir takımda bu gibi defans oyuncuları bir handikaptır.Zaten 2nci planda olan savunma güvenliğini daha da zayıflatırlar.Şahsen Luciano'yu asli görevi olan rakibi durdurma konusunda Edu'nun da Lugano'nun da çok gerisinde görüyorum.Fenerbahçe Luciano yüzünden çok gol yedi.Edu ,Lugano ile beraber bu ülkede bugüne kadar seyrettiğim en düzgün stoperdi.Sakatlığına çok üzüldüm.Yolu açık olsun.

Schumy dedi ki...

Fenerbahçeliler hep böyle. Birgün savundukları adamı diğer gün takımdan gidince itin götüne sokarlar. Edu iyiydi kötüydü o bizim işimiz değil, 5 milyon euro verdiğin adamı bedava gönderiyorsan bu senin hatan. Hele hele yerine zaten takımının oyuncusunu geri katıyorsan daha büyük rezalet. Herkes işine baksın. Elalemin derdi kimseyi germesin.

dinipro dedi ki...

Edu iyi stoper mi ? Kesinlikle değil .

Bi defans youncusu için 1 tane elle tutulur sağlam özelliği yok .

-Ağır mı ağır , ayakları son derece yavaş , arkaya kaçan hiçbir forveti yakalayamaz

-Kolay çalım yer . Hamleleri zayıf olduğu için rakibe dalıp kart riski taşır . Hava topu desen yok . Stoper için sert değil .Yumuşak , güçsüz , sıradan bi oyuncu .

-Topu oyuna sokamaz . 2 metre yanındaki adama pas atamaz .

Özellikle Lugano'nun yanında esamesi bile okunmaz . Lugano topu oyuna çok mu iyi sokar ? Hayır . Ama o sertliği var ya .Olayı bitirir .

Drogba gibi çam yarmalarını döven , adım attırmayan Lugano'yu jübilesini yapana kadar sırtımda taşırım ben .

Joseph dedi ki...

@Kaan ÖZAYDIN

Edu'nun beğendiğim yönlerini açıklamama gerek yok.Zira sen son cümlende belirtmişsin durumu.Evet bütün fenerbahçeliler Edu'ya sövdüler.Aynı fenerbahçeliler Alex'e de sövdüler.Umarım anlamışsındır.

onoore dedi ki...

özellikle avrupa maçlarındaki performanslarıyla hatırlıayacagım ben eduyu bi sevilla deplasmanı mesela.ha keza formasını giydiği 3 sezonda takım derbylerde yedği gol sayısı da bi elin parmaklarını geçmez heralde.nerde nasıl duracagını bilen bi adamdı edu.nasıl stoper oldugu biraz da arkasındaki kaleye uzaklıgına baglı..

Chevic dedi ki...

fb li arkadaşlar Ümit Özat'ın fb den neden ayrıldığını kendi ağzından dinlediler mi acaba? küfür olayı her yerde var ben de zamanında yeni açıktan, o sıralar intere gitmeye çalıştığını düşündüğüm hasan şaşa az sallamamıştım, ama hakkını da verin futbolcunun öldürmeyin.

baha dedi ki...

edu'ya hava topu yok diyen carpilir yahu. adamin tek ozelligi pozison alma ve kafa toplarini toplama zaten. sadece kafasinin icinde sorun var, ya konsantre olamiyor ya da yanlis seylere konsantre oluyor.

Unknown dedi ki...

keşke devre arasına kadar sakatlığını atlatıp bilica'nın yerine takıma dönse dediğim adam. lugano deli nezihi ise bilica bildiğin luciano

Jordi Metal dedi ki...

Fener'e müstahak. Daha ne diyeyim.